Zaječar: Spor oporavak od poplava

Iako je od katastrofalnih poplava koje su pogodile Zaječar prošlo više od pet meseci, mnogi građani još nisu uspeli da srede svoje domove.

Izvor: B92

Subota, 31.07.2010.

10:24

Default images

Pomoć u novcu, nameštaju i beloj tehnici stalno se deli, ali mnoge kuće su još vlažne, pa je povratak u njih nemoguć.

U zaječarskim naseljima Muljak, Izvorski put i Višnjar, tragovi vodene stihije koja je u februaru nosila sve pred sobom još su više nego vidljivi.

U dvorištima su uništeni kreveti, kuhinje, bela tehnika, a miris vlage koji izbija iz kuća oseća se uprkos visokim dnevnim temperaturama.

Ukupni iznos pomoći koja je podeljena Zaječarcima, koji su pretrpeli štetu od poplava je 150 miliona dinara.

Podeljen je novac, odeća, obuća, hrana, nameštaj, materijal za krečenje, a u toku je podela bele tehnike.

Prema spisku Komisije za procenu štete, pravo da dobiju novu belu tehniku ostvarilo je 350 domaćinstava.

Na obalama Belog Timoka u toku je i izgradnja odbrambenih bedema, ali iz gradske uprave apeluju da uprkos tome građani obavezno osiguraju svoja dobra.

Takođe, iz gradske uprave Zaječara poručuju da će, ukoliko pristigne još neka vrsta pomoći, i ona biti distribuirana građanima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: