Prijava zbog utaje poreza

Novi Pazar -- Poreska policija podnela krivičnu prijavu zbog utaje porza protiv vlasnika preduzeća "Kvele kompani" iz Novog Pazara i šefa računovodstva te firme E.A. i S.J.

Izvor: Tanjug
Podeli

Oni se sumnjiče da su prilikom prodaje stanova i lokala utajili porez i oštetili državni budžet za oko 40 miliona dinara, saopštila je Poreska uprava.

Oni na račun preduzeća nisu uplatili primljeni novac od kupaca za prodate stanove i lokale u Novom Pazaru, niti su ga evidentirali u poslovnim knjigama, niti su u poreskim prijavama prikazali ostvareni prihod.

Krivična prijava zbog kriivičnih dela poreska utaja i ugrožavanje naplate poreza i poreske kontrole podnata je Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Pazaru.

Prijavljeni se terete da su oštetili državni budžet za 48,4 miliona dinara i da nisu omogućili poreskim inspektorima da izvrše uvid u knjigovodstvenu dokumentaciju i okončaju započetu kontrolu.

Info

Sednica SB zbog izraelskog napada

Istanbul, Ankara, Brisel, Tel Aviv, Teheran -- SB UN sazvao hitnu sednicu zbog napada izraelskih komandosa na humanitarni konvoj za Gazu, kada je prema izraelskim izvorima poginulo devetoro putnika.

Svet ponedeljak 31.05. 23:33 Komentara: 126

Počeo samit EU-Rusija

Moskva -- Ruski predsednik Dmitrij Medvedev, predsednik Evropske unije Herman Van Rompej i predsednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo sastali se u Rostovu na Donu.

Svet ponedeljak 31.05. 21:57 Komentara: 0
strana 1 od 967 idi na stranu