U Avganistanu pao putnički avion

Kabul -- Putnički avion srušio se u kod prevoja Salang u Avganistanu, 100 kilometara severno od Kabula. Broj žrtava nepoznat.

Izvor: Tanjug
Podeli

U avionu su bile 44 osobe, među kojima je šest stranih državljana, izjavio je zamenik ministra saobraćaja Raz Mohamad Alami, preneo je AP.

Portparol ministartva unutrašnjih poslova Zemarai Bašari je izjavio Rojtersu da je u avionu bilo 38 putnika i pet članova posade.

Prevoj Salang nalazi se na visini od 3 800 metara i kroz njega prolazi glavni put preko planina Hindu Kuš koji Kabul povezuje sa severom zemlje.

Zasad, nema podataka o eventualnim žrtvama. Ne zna se ništa ni o uzrocima nesreće, ali se napominje da su vremenski uslovi veoma loši - u planinskim oblastima pada sneg, a u okolini Kabula obilna kiša, a vidljivost je loša.

Bašari je rekao da je avganistanska vlada zatražila pomoć od NATO-a u lociranju aviona.

Portparol američkih i NATO snaga je potvrdilo da je jedna letilica poslata da se uključi u spasilačku akciju.

Srušeni avion pripada firmi "Pamir ervejz", jednoj od tri najveće privatne aviokompanije u Avganistanu, koja se bavi uglavnom domaćim letovima.

Info

Sednica SB zbog izraelskog napada

Istanbul, Ankara, Brisel, Tel Aviv, Teheran -- SB UN sazvao hitnu sednicu zbog napada izraelskih komandosa na humanitarni konvoj za Gazu, kada je prema izraelskim izvorima poginulo devetoro putnika.

Svet ponedeljak 31.05. 23:33 Komentara: 126

Počeo samit EU-Rusija

Moskva -- Ruski predsednik Dmitrij Medvedev, predsednik Evropske unije Herman Van Rompej i predsednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo sastali se u Rostovu na Donu.

Svet ponedeljak 31.05. 21:57 Komentara: 0
strana 1 od 967 idi na stranu