U Avganistanu pao putnički avion

Putnički avion srušio se u kod prevoja Salang u Avganistanu, 100 kilometara severno od Kabula. Broj žrtava nepoznat.

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.05.2010.

12:40

Default images

U avionu su bile 44 osobe, među kojima je šest stranih državljana, izjavio je zamenik ministra saobraćaja Raz Mohamad Alami, preneo je AP.

Portparol ministartva unutrašnjih poslova Zemarai Bašari je izjavio Rojtersu da je u avionu bilo 38 putnika i pet članova posade.

Prevoj Salang nalazi se na visini od 3 800 metara i kroz njega prolazi glavni put preko planina Hindu Kuš koji Kabul povezuje sa severom zemlje.

Zasad, nema podataka o eventualnim žrtvama. Ne zna se ništa ni o uzrocima nesreće, ali se napominje da su vremenski uslovi veoma loši - u planinskim oblastima pada sneg, a u okolini Kabula obilna kiša, a vidljivost je loša.

Bašari je rekao da je avganistanska vlada zatražila pomoć od NATO-a u lociranju aviona.

Portparol američkih i NATO snaga je potvrdilo da je jedna letilica poslata da se uključi u spasilačku akciju.

Srušeni avion pripada firmi "Pamir ervejz", jednoj od tri najveće privatne aviokompanije u Avganistanu, koja se bavi uglavnom domaćim letovima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: