Navijači pretukli jednu osobu

Tridesetak navijača Balkan Bukovica sa Mirijeva pretuklo je Nebojšu S. (35) nakon incidenta u kojem je jednog od navijača tog kluba udario automobilom.

Izvor: B92

Nedelja, 18.04.2010.

10:47

Default images

Kako ”Blic” saznaje, navijači su Nebojši polomili ruku, razbili arkadu, zadali brojne udarce po glavi i oštetili autiomobil. Do napada na Nebojšu S. došlo je u Ulici Mirijevski venac kod broja 18.

Nebojšina supruga koja se zajedno sa njim i još jednom prijateljicom nalazila u kolima,kaže da je napadu na njenog muža prethodio incident u kojem su jednog navijača udarili automobilom.

Za uzvrat, grupa od tridesetak navijača pretukla je njenog muža i uništila ”reno“ koji je vozio Nebojša S.

”Grupa navijača koji su se, po svemu sudeći, prethodno skupili kako bi otišli na utakmicu, opremljeni bubnjevima i palicama, prelazili su ulicu van pešačkog prelaza. Dok smo im se približavali, suprug je počeo da usporava. Međutim, u jednom trenutku jedan od njiih je iskočio ispred kola i raširio ruke. U tom trenutku moj muž je naglo zakočio, ali kako se mladić nalazio na svega dva metra, udarili smo ga i pao je”, kaže supruga Nebojše S. koja nije htela da nam kaže svoje ime.

Nakon toga je manja grupa navijača podigla povređenog mladića na noge i otišla dalje, dok je tridesetak njih ostalo da se razračuna sa Nebojšom.

”Bukvalno su nas opkolili i počeli da udaraju, prvo automobil, da bi ubrzo nekoliko njih došlo do vozačevih vrata koja su nasilno otvorili. Iako smo se pored Nebojše u automobilu nalazili ja i naša prijateljica, samo su supruga pokušali da izvuku napolje. Pošto je bio vezan nisu uspeli, pa su počeli da ga udaraju i rukama i nogama. Istovremeno, dva puta smo pokušali da zatvorimo vrata, ali nismo uspeli”, dodaje supruga Nebojše S.

Jedan od stanara obližnje zgrade koji je čitav događaj posmatrao sa terase potvrđuje nam priču Nebojšine supruge, i navodi da je grupa navijača koja je otišla sa povređenim mladićem pokušala da ga smesti u taksi.

”Stajao sam na tersai kada se sve odigralo. Jedna grupa maladića je nasrnula na automobil, dok su drugi pokušali da povređenog navijača smeste u taksi koji nije hteo da ga primi. Ubrzo sam se sjurio dole, ali već se pojavila policija, a od navijača nije bilo ni traga ni glasa” navodi očevidac ovog nemilog događaja.

Da su se navijači razbežali u roku od nekoliko sekundi, tačnije čim su ugledali prve policajce potvrđuje i supruga pretučenog Nebojše S.

”U trenutku su prestali da nas psuju i kazali kako Nebojši nije ništa, i savetovalio da se sklonimo. Dok su oni bežali, Nebojša, iako je već počeo da gubi svest, zatvorio vrata je i pomerio nas sa ulice. Ubrzo su se pojavile i dve marice i policajci koji su trebali da obezbeđuju fudbalsku utakmicu”, navodi supruga Nebojše S.

Ona i njena prijateljica kažu da se ljudi koji su stajali na obližnjoj stanici nisu usudili da reaguju. Kako kažu, ne krive ih, verovatno bi se u sličnoj situaciji po strani držale i one.

Beogradska policija traga za navijačima mirijevskog fudbalskog kluba Balkan Bukovica, koji su pretukli vozača nakon što je automobilom zakačio jednog od njih, rečeno je u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije.

Policija je juče, posle incidenta u ulici Mirijevski venac kod broja 18 legitimisala nekoliko mladića koji su pretukli Nebojšu S, rekli su u MUP-u.

"Blic" prenosi da je posle napda pružena lekarska pomoć u Urgentnom centru vozaču koji je imao povrede glave i polmljenu ruku, dok je navijač posle pregleda pušten kući.

Napada se, prema pisanju lista, desio juče oko 17 sati u ulici Mirijevski venac kod broja 18.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

67 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: