SAD i Italija o Deklaraciji

Vašington -- Sjedinjene Američke Države su pozdravile Deklaraciju o Srebrenci, kao pozitivan korak ka pomirenju. Italija kaže da je to važan korak za evropski razvoj Srbije.

Izvor: Tanjug
Podeli

"Pozdravljamo rezoluciju kao pozitivan korak ka pomirenju, okretanju od zločina iz prošlosti, jačanju regionalnih odnosa i unapređenju stabilnosti u regionu", rekao je predstavnik za štampu Stejt departmenta Mark Taner. Usvajanje deklaracije pozdravila je i Italija istakavši da je to važan korak za evropski razvoj Srbije i pomirenje u regionu.

On je, na konferenciji za štampu, rekao da Vašington pozdravlja kao deo tog procesa, rešenost Srbije, izraženu u Deklaraciji, da nastavi napore da u potpunosti sarađuje sa Haškim tribunalom,“uključujući napore za hvatanje i izručenje Hagu preostalih begunaca Ratka Mladića I Gorana Hadžića“.

Taner je ponovio da je stav američke vlade da generalno podržava odluku Međunarodnog suda pravde da se u Srebrenici dogodio genocid.

Italija takođe pozdravila osuda masakra u Srebrenici.

"Osuda masakra u Srebrenici od strane srpskog parlamenta predstavlja 'akt koji Italija prima sa velikim zadovoljstvom i veoma važan korak
za nastavak evropskog razvoja Srbije i njenog punog pomirenja u regionu'", izjavio je protparol italijanskog ministarstva spoljnih poslova Mauricio Masari.

Svet

Dogovor o sankcijama Iranu

London -- Šest vodećih svetskih sila dogovorile su se da u narednih nekoliko dana započnu rad na novim sankcijama za Iran zbog njegovog spornog nuklearnog programa.

Svet sreda 31.03. 20:07 Komentara: 6

Referendum u Iraku

Bagdad -- Frakcija Moktade al Sadra konsultovaće irački narod putem referenduma o tome kog kandidata za premijera da podrži, saopštili su predstavnici te frakcije.

Svet sreda 31.03. 17:42 Komentara: 0
strana 1 od 252 idi na stranu