Zukorlić insistira na reči genocid

Novi Pazar -- Islamska zajednica neće prihvatiti Deklaraciju o Srebrenici ukoliko u njoj ne bude jasno stajalo da je reč o genocidu, rekao je glavni muftijia Muamer Zukorlić.

Izvor: FoNet
Podeli

"Ovo što nam najavljuju usvajanje deklaracije protiv genocida u parlamentu - daj Bože! Ali jedno slovo iz reči genocid ako bude izbačeno iz deklaracije – ja tu deklaraciju ne prihvatam. Neka znaju od sada, unapred“, rekao je Zukorlić.

On je najavio da će u slučaju da u deklaraciji ne bude stalalo da je reč o genocidu u Srebrenici, odmah sutradan zakazati konferenciju za novinare i objaviti da u ime Islamske zajednice odbija tu deklaraciju.

„Polomiše se da kažu da je to svejedno – zločin ili genocid. Ako je svejedno napišite genocid. U čemu je onda problem?", upitao je Zukorlić.

Vama je svejedno, nama nije. Mi tražimo da napišete genocid, rekao je Zukorlić na prijemu povodom obeležavanja manifestacije Dani jedinstva Islamske zajednice.

Info

SAD i Italija o Deklaraciji

Vašington -- Sjedinjene Američke Države su pozdravile Deklaraciju o Srebrenci, kao pozitivan korak ka pomirenju. Italija kaže da je to važan korak za evropski razvoj Srbije.

Svet sreda 31.03. 22:38 Komentara: 1

Rekonstruisana Vlada Kosova

Priština -- Premijer Kosova Hašim Tači obavio rekonstrukcija Vlade Kosova. Zamenjena šestorica ministara i oformljeno novo Ministarstvo za evropske integracije.

Kosovo sreda 31.03. 20:24 Komentara: 0
strana 1 od 991 idi na stranu