Zukorlić insistira na reči genocid

Islamska zajednica neće prihvatiti Deklaraciju o Srebrenici ukoliko u njoj ne bude jasno stajalo da je reč o genocidu, rekao je glavni muftijia Muamer Zukorlić.

Izvor: B92

Nedelja, 28.03.2010.

00:26

Default images

"Ovo što nam najavljuju usvajanje deklaracije protiv genocida u parlamentu - daj Bože! Ali jedno slovo iz reči genocid ako bude izbačeno iz deklaracije – ja tu deklaraciju ne prihvatam. Neka znaju od sada, unapred“, rekao je Zukorlić.

On je najavio da će u slučaju da u deklaraciji ne bude stalalo da je reč o genocidu u Srebrenici, odmah sutradan zakazati konferenciju za novinare i objaviti da u ime Islamske zajednice odbija tu deklaraciju.

„Polomiše se da kažu da je to svejedno – zločin ili genocid. Ako je svejedno napišite genocid. U čemu je onda problem?", upitao je Zukorlić.

Vama je svejedno, nama nije. Mi tražimo da napišete genocid, rekao je Zukorlić na prijemu povodom obeležavanja manifestacije Dani jedinstva Islamske zajednice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: