Grupa žena najbolji moleri u gradu

Kuršumlija -- Grupa od desetak zena iz Kuršumlije, koju je okupila sedamdesetogodišnja Dragica Milanović, već su postale konkurencija najboljim molerima u gradu.

Izvor: B92
Podeli

Tu grupu Milanovićeva okupila ne bi li obezbedila primanja za žene koje su ostale bez posla. Do sada su okrečile veliki broj stanova i državnih institucija u Kuršumliji i kako kažu, veoma su zadovoljne zaradom.

Nakon brojnih bezuspešnih pokušaja da nađe sebi zaposlenje da bi svojoj porodici priuštila koliko toliko pristojan život, sedamdesetogodišnja Dragica Milanović iz Kuršumlije je došla na neobičnu ideju kako da zaradi novac.

Ona je formirala grupu od desetak žena koje su u poslednjih godina ostale bez posla, opremila ih alatom neophodnim za rad, i ništa ne bi bilo neobično da nisu počele da se bave zanatom koji do sada bio rezervisan za muškarce - krečenjem stanova i poslovnih prostorija. Kako kaže, otac ju je naučio molerskom zanatu kada je još bila mala.

„Učila sam da krečim sa četkom, ovde onde, sa drugaricama. Neko kaže dobro je, neko kaže jao gde žene da kreče. Uglavnom se super prolazi“, kaže Miladinovićeva.

Ove žene su najpre počele da kreče stanove i kuće prijateljima i poznanicima. Sada su poznate u gradu kao najbolje molerke, kažu zadovoljne su zaradom. Osim što kreče popravljaju i staru i dotrajalu stolariju, te su veoma tražene u gradu.

„Neki put dolaze ludi iz komšiluka da vide, ko su te žene, kakve su žene“

„Pre godinu dana sam se pridružila, pa s Dragicom idemo da krečimo, a ono što zaradimo je taman dovoljno za mene i decu“, kažu molerke iz Kuršumlije.

Dragica Milanović uspešno predvodi tim žena koje su uspešno okrečile na stotine stanova, privatnih kuća ali i državnih institucija. Postale su konkurencija najboljim molerima u gradu. U njenoj organizaciji žene su raspoređene na različitim objektima.

Zamenik predsednika opštine Kuršumlija Branislav Jovanović kaže da u veoma ošrtoj konkurenciji na tenderu za krečenje zgrade Opštine, molerke su pobedile.

„One su na veoma odgovoran i kvalitetan način odradile, i okrečile su veliki broj prostorija. I poveričemo opet taj posao ovim ženama“, kaže Jovanović.

Za ovu grupu žena se pročulo i van Kuršumlije. Kako je na jugu Srbije teško naći posao, sve više je zainteresovanih žena da se priključe molerkama. One planiraju da u narednom periodu organizuju posao i u susednim gradovima.

Info

SAD i Italija o Deklaraciji

Vašington -- Sjedinjene Američke Države su pozdravile Deklaraciju o Srebrenci, kao pozitivan korak ka pomirenju. Italija kaže da je to važan korak za evropski razvoj Srbije.

Svet sreda 31.03. 22:38 Komentara: 1

Rekonstruisana Vlada Kosova

Priština -- Premijer Kosova Hašim Tači obavio rekonstrukcija Vlade Kosova. Zamenjena šestorica ministara i oformljeno novo Ministarstvo za evropske integracije.

Kosovo sreda 31.03. 20:24 Komentara: 0
strana 1 od 991 idi na stranu