Kesić: Deklaracija može da šteti RS

Beograd -- Obrad Kesić, analitičar iz Vašingtona, kaže da će usvajanje deklaracije o Srebrenici biti pozdravljeno na Zapadu, ali da može da oteža položaj Republike Srpske.

Izvor: B92
Podeli

Mediji saznaju da deklaraciju o Srebrenici navodno pišu članovi pravnog tima koji su Srbiju zastupali pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu, u procesu po tužbi BiH. Analitičar Obrad Kesić kaže za B92 da da bi odluka o usvajanju deklaracije, mogla da naiđe na dobar prijem u međunarodnoj zajednici, ali da bi istovremeno mogla da bitno da oteža položaj RS.

Izvori iz Vlade otkrivaju da će u preambuli Deklaracije biti pomenuto da je taj sud zločin u Srebrenici okarakterisao kao genocid dok će se u ostatku teksta o Srebrenici govoriti kao o "teškom zločinu".

Kao jedan od razloga usvajanja Deklaracije u javnosti je pominjan međunarodni imidž Srbije.

Gostovanje Obrada Kesića u vestima B92 možete pogledati ovde.

Info

Meksiko: 13 mrtvih u napadu

Sijedad Huares -- Grupa naoružanih ljudi upala je na jednu proslavu u meksičkom gradu Sijudad Huaresu i ubila 13 mladih ljudi, a ranila više od 20, objavili su pravosudni organi.

Svet nedelja 31.01. 21:25 Komentara: 1

Moskva: Protest protiv vlade

Moskva -- Moskovska milicija je tokom antivladinih demonstracija u centru Moskve uhapsila oko 100 ljudi, među kojima je i bivši potpredsednik ruske vlade Boris Njemcov.

Svet nedelja 31.01. 19:25 Komentara: 5
strana 1 od 943 idi na stranu