Svedoku demoliran automobil

Podgorica -- Svedoku deportacije Muslimana iz Herceg Novog Slobodanu Pejoviću ponovo je demoliran automobil u hercegnovskom naselju Crveni krst, pišu lokalni mediji.

Izvor: Beta
Podeli

U dobro osvetljenoj ulici u kojoj je parkiran veliki broj automobila samo je Pejovićev bio na meti napdača. Mediji prenose da je to treći napad na Pejovića ove godine, a automobil mu je demoliran polovinom septembra i u martu.

On je rekao da pretpostavlja da su poslednja dva napada verovatno motivisana suđenjem za izručivanje Muslimana Vojski Republike Srpske zakazanim za 26. novembar.

Početkom 1990-ih crnogorska vlast je deportovala oko sto pedeset bosanskih izbeglica u Republiku Srpsku, od kojih se za osamdeset troje gubi svaki trag.

Za taj zločin podignuta je optužnica protiv devet policajaca, među kojima su i trojica visokih službenika tadašnjeg Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore.

Uoči početka suđenja njih četvorica se nalaze u zatvoru u Spužu, a petorica su u bekstvu.

Država Crna Gora indirektno je priznala odgovornost za zločin deportacije materijalnim obeštećenjem porodica žrtava u vansudskom poravnanju.

strana 1 od 840 idi na stranu