Pripreme za “Štrajk glađu”

Četiri dana pre akcije, građani širom Srbije se pripremaju za dan “Štrajka glađu protiv gladi”. Sve više prijavljenih preduzeća i pojedinaca.

Izvor: B92

Utorak, 13.10.2009.

15:54

Default images

Pored uzdržavanja od hrane, građani i kompanije će svoju solidarnost pokazati kroz samoinicijativno organizovanje muzičkih koncerata, volonterski rad, donacije i apelovanje na ostale kompanije i građane da se uključe. Samo u poslednja dva dana prijavilo se preko 70 kompanija i 6.000 pojedinaca.

A štrajku glađu danas se pridružila i opština Jagodina. Gradonačelnik Dragan Marković obećao je da će u petak svih 286 zaposlenih u Gradskoj upravi da se uzdrže od hrane.

Istovremeno, beogradski sekretarijat za socijalnu zaštitu upozorava da raste broj korisnika u narodnim kuhinjama u glavnom gradu i da će do kraja godine premašiti sedam hiljada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: