Uhapšeni na Kosovu pred sudijom

Četiri osobe uhapšene u Prizrenu, osumnjičene za ilegalno posedovanje oružja i prouzrokovanje opšte opasnosti, izvedene su pred istražnog sudiju, kažu u KPS-u.

Izvor: B92

Subota, 29.08.2009.

17:08

Default images

Sva četvorica uhapšenih su Albanci, a jedan je državljanin SAD, izjavio je Tanjugu portparol Kosovske policijske službe Arber Beka i naveo da je policija u petak, pri njihovom hapšenju, pronašla dve automatske puške AK-47 (kalašnjikov).

Beka je kazao da je njima juče određen pritvor od 48 sati, koji će da istekne sutra u 5 časova ujutro, zbog čega su izvedeni pred sud, kao i da je "verovatno da će većini njih biti određeno 30 dana pritvora".

Policajci su pronašli i lovačku pušku, karabin, pištolj, pet ručnih bombi, vazdušnu pušku, 235 komada razne vrste municije i 22 komada municije za lovačku pušku i laptop.

Beka je rekao da je još rano za tvrdnje da li uhapšeni imaju veze sa terorizmom i sa radikalnim islamistima i da će se to utvrditi u istrazi.

Prištinski mediji su preneli da je akcija sprovedena u saradnji sa američkom službom FBI, ali portparol nije želeo to da potvrdi niti da opovrgne.

"Sarađujemo sa policijama drugih država u borbi protiv organizovanog kriminala", rekao je portparol KPS-a.

Hapšenje je usledilo mesec dana nakon što je Kosovska policija saopštila da je pomogla u istrazi FBI, koja je dovela do hapšenja kosovskih Albanaca u SAD optuženih da su sa šestoricom Amerikanaca planirali terorističke napade izvan Amerike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: