Nagrade za hrabru devojčicu

Niš -- Četrnaestogodišnja devojčica Iva Nikolić iz Niša, koja je iz požara spasila dve sestre, dobila kao nagradu stipendiju, letovanje i računar.

Izvor: B92
Podeli

Četrnaestogodišnja Iva Nikolić iz Niša koja je iz požara spasila svoje dve mlađe sestre dobila je od žandarmerije 160.000 dinara i vaučer za letovanje svoje porodice u Bečićima. Od kompanije “Komtrejd grup”, Iva je na poklon dobila računar, a fabrika “Min Div” iz Svrljiga obezbedila joj je stipendiju za celo školovanje.

Četrnaestogodisnja Iva Nikolić će na letovanje otići sa svojom mlađom sestom Minom, starijim bratom Markom i drugaricom, dok će roditelji sa bebom ostati kod kuće.

Za Ivu će ovo biti prvo letovanje na moru.

Ona kaže da će joj odmor dobro doći, jer tek sada oseća strah zbog onoga što je preživela i što je moglo da se dogodi.

Letovanje u Bečićima obezbedilo je Ministarstvo policije.

Pripadnici žanadarmerije su Ivu nagradili sa 160.000 dinara i mobilnim telefonom jer se, kako kažu, u ovakvim situacijama često i stariji građani teško snalaze.

Načelnik školske uprave Živorad Ćirić kaže da će Ivu predložiti za priznanje najplemenitiji podvig godine i da će ovu devojčicu uskoro primiti i ministar prosvete.

Na desetodnevno letovanje Iva odlazi 21. avgusta.

Kompanija “Komtrejd” će joj računar uručiti do kraja ove nedelje, a već od narednog meseca, pa do kraja njenog školovanja, dobijaće stipendiju u visini maksimalnog neoporezovanog iznosa, koja trenutno iznosi oko 7.000 dinara, a koju je obezbedila fabrika “Min Div” iz Svrljiga.

Podsetimo, 29. jula oko 7:50 časova izbio je požar na trećem spratu zgrade u Obrenovićevoj ulici u centru Niša, u kojem je stradao vlasnik stana Bratislav Mičić.

Mala Iva je iz zgrade koja se punila dimom spasila dve mlađe sestre, osmomesečnu Sanju i devetogodišnju Minu, tako što su preko terase pobegle na krov zgrade, odakle su ih spasli vatrogasci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 107 idi na stranu