Kažnjeni zbog krijumčarenja ptica

Dvojica Italijana osuđena su u Srbiji na uslovne kazne zatvora od 6 meseci i na novčane kazne od po 400.000 dinara zbog krijumčarenja zaštićenih vrsta ptica.

Izvor: B92

Utorak, 30.06.2009.

15:24

Default images

Presudom Opštinskog suda u Šidu državljani Italije Markoni Alfredo i Politi Paolo, iz Peruđe, osuđeni su na uslovne kazne zatvora od šest meseci koje će biti izvršene ako u naredne dve godine počine krivično delo.

Ministarstvo za zaštitu životne sredine i prostornog planiranja Srbije saopštilo je da će oni, pravosnažnom presudom, zbog krijumčarenja zaštićenih vrsta ptica, morati da plate i kazne od po 400.000 dinara.

Alfredo i Paolo su uhapšeni u decembru 2007. u opštini Šid kada je u njihovom automobilu marke mercedes pronađeno 56 mrtvih ptica koje su zaštićene kao prirodne retkosti.

Protiv njih su tada podnete krivične prijave za krijumčarenje, jer nisu imali nikakvu dokumentaciju, a vozilo im je zaplenjeno do kraja postupka.

Osuđeni italijanski državljani će morati da plate i troškove suđenja. Njima je izrečena i mera proterivanja iz Srbije u periodu od jedne godine od pravnosnažnosti presude.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: