Brđani: Opet protest i suzavci

Pripadnici policije Euleksa ponovo su bacili velike količine suzavca na Srbe koji su protestovali u naselju Brđani, ali nije bilo povređenih.

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 30.04.2009.

12:48

Default images

Policija Euleksa je ponovo bacila suzavac na Srbe koji protestuju u naselju Brđani zbog obnove pet albanskih kuća. Pripadnici Euleksa ponovo su bacili velike količine suzavca na Srbe koji protestuju u naselju Brđani, u severnoj Kosovskoj Mitrovici, zbog obnove pet albanskih kuća u takozvanoj žutoj liniji razdvajanja.

U Brđanima se i danas okupilo stotinak demonstranata, dok policajaca Euleksa i vojnika Kfora ima nekoliko puta više. Protest je završen bez većih incidenata.

Predstavnici demonstranata najavili su da će i sutra održati dvočasovni protest, a skup će, kao i svaki dan, početi u 10 sati.

Suzavac je bačen kada su se Srbi približili na nekoliko stotina metara od žute linije razdvajanja.

Srbi traže da se zaustavi obnova kuća u žutoj liniji razdvajanja jer je dogovorom precizirano da se tu može graditi samo uz odobrenje obeju zajednica - srpske i albanske.

Srbi traže i da počne obnova njihovih kuća u južnom delu Mitrovice koja je obustavljena istim sporazumom iz 2000. godine.

Pre tri dana Euleks i Kfor su pucali gumenim mecima na demonstrante kada je povređen jedan mladić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: