Nova radna mesta uz subvencije

Nacionalna služba za zapošljavanje rapisala je Javni poziv poslodavcima za dodelu subvencija za otvaranje novih radnih mesta.

Izvor: B92

Utorak, 31.03.2009.

09:02

Default images

Sredstva se dodeljuju za svakog zaposlenog radnika, u zavisnosti od razvijenosti opštine na kojoj se nalazi preduzeće, i to u iznosu od 180 hiljada dinara za najnerazvijenije opštine, 130 hiljada za nerazvijene opštine i 80 hiljada dinara za ostale opštine.

Slavko Mihovski je grafički dizajner koji je posao dobio pre godinu dana. Vlasnici preduzeća u kome je zaposlen tada su odlučili da uzmu subvenciju za zapošljavanje novih radnika. Kako kaže, zadovoljan je što radi posao za koji se školovao.

"Ja sam se u ovoj firmi zaposlio februara 2008. godine kao grafički dizajner i dizajner veza. Znači, moj posao je da dizajniram štampu i vez, sve što je potrebno da bi se jedan artikal izvezo“ , kaže Mihovski. Preduzeće "Nina" u kome Slavko radi nastalo je 1988. godine kao porodična firma, što je i danas. Bavi se proizvodnjom i prodajom bebi opreme i gradi sopstvenu robnu marku POM POM. U ovoj firmi danas radi 67 ljudi. 2006. godine prvi put su dobili subvenciju za zapošljavanje novih radnika.

“Tom prilikom smo zaposlili pet radnika. Uglavnom su svi bili iz proizvodne struke, koja zadovoljava potrebe DOO NINA, preduzeća za proizvodnju bebi opreme...Mi smo već u sledećoj godini dobili nova sredstva za zapošljavanje u iznosu od 900 hiljada dinara i tom prilikom smo zaposlili deset radnika koji se takođe nalaze u našoj proizvodnji”, rekao je Zoran Pavlović iz preduzeća “Nina”.

Ovo preduzeće je do sada zaposlilo oko 20 ljudi kroz program dodele subvencija za zapošljavanje novih radnika. Sredstva koja su dobili iskoristili su za pokrivanje troškova otvaranja novih radnih mesta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: