Zemljotres u Sarajevu

Sarajevo -- Jutros je građane šireg područja Sarajeva probudio jak zemljotres, koji je izazvao veliku paniku i strah, ali nije bilo povređenih, javlja Dnevni avaz.

Izvor: FoNet
Podeli

Iz Republičkog meteorološkog zavoda RS rečeno je da je zemljotres lociran u 3.46 sati po lokalnom vremenu sa magnitudom 4,1 stepen Rihterove skale i procenjenim intenzitetom u epicentralnoj zoni od 6 stepeni Merkalijeve skale, sa epicentrom u regionu Sarajeva, 8 kilometara od Pala.

Zemljotres jačine šest stepeni Merkalijeve skale u epicentru, naneo je štetu na trafo-stanicama u Kantonu Sarajevo. Neka veća naselja u Sarajevu ostala su bez struje, saopštila je Elektroprivreda Bosne i Hercegovine.

Iz Hitne pomoći u Sarajevu saopšteno je da su se građani javljali zbog uspaničenosti, ali da nije bilo povređenih. Zasad nema podataka o ukupnoj materijalnoj šteti, osim što je u starom delu grada opao malter s nekoliko zgrada.

Društvo

Koncerti za decu Svratišta

Beograd -- Opština Stari grad i Centar lepih umetnosti "Gvarnerijus" od aprila do juna organizovaće četiri humanitarna koncerta za decu koja posećuju Svratište u Krfskoj.

Društvo utorak 31.03. 18:34 Komentara: 0
strana 1 od 83 idi na stranu