Maldivi za pare priznali Kosovo?

Parlament Maldiva pokrenuo je istragu povodom sumnje da su zvaničnici njihove vlade primili mito od dva miliona dolara za priznavanje nezavisnosti Kosova.

Izvor: B92

Sreda, 18.03.2009.

17:16

Default images

Kako prenosi sajt sa Maldiva Miniven njuz, u odboru koji će istraživati da li je došlo do korupcije, nalaziće se predsednik Skupštine Mohamed Šihab i još nekoliko članova parlamenta. Tokom istrage će biti saslušani službenici Ministarstva spoljnih poslova Maldiva i pregledana zvanična dokumenta.

Prema pisanju medija u toj ostrvskoj državi u Indijskom okeanu, u kojoj živi muslimansko stanovništvo, zvaničnici vlade su od kontraverznog kosovskog biznismena Bedžeta Pacolija navodno primili dva miliona dolara za priznaje nezavisnosti Kosova, zbog čega je predsednik Maldiva pokrenuo istragu.

Maldivi su 19. februara priznali nezavisnost Kosova, čime su postali 55. od 192 članice Ujedinjenih nacija koje su priznale jednostrano proglašenu nezavisnost srpske pokrajine.

Pacoli, koji je i lider vanparlamentarne opozicione Alijanse za novo Kosovo, prošle sedmice je boravio i u Egiptu, gde je održana konferencija predstavnika Arapske lige, koju je iskoristio za lobiranje za nezavisnost.

On je prištinskom dnevniku na albanskom jeziku "Ekspres" izjavio da bi do kraja marta nezavisnost Kosova trebalo da priznaju tri zemlje, od kojih je jedna Katar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: