Stogodišnjaku ugrađen pejsmejker

Jednom stogodišnjaku iz Vojvodine uspešno je ugrađen pejsmejker. Operisan je baš na svoj stoti rođendan u Institutu za kardiovaskularne bolesti Vojvodine.

Izvor: B92

Sreda, 18.03.2009.

15:58

Default images

Stogodišnji Dragan Prodanović pre četiri dana pozvao je hitnu pomoć zbog problema sa pritiskom. Nije ni slutio da će posle toliko godina morati da operiše srce. Nikada ranije, kako kaže, nije bio u bolnici niti kod lekara.

“Osećam se dobro, jedva čekam da idem kući”, kaže Prodanović koji se oporavlja posle operacije.

Za svoje dobro zdravlje i dug život Dragan kaže da je najbitnije da čovek živi umereno i bez stresa.

Čitavih 100 godina ovaj čovek trudio se da jede umereno. Najviše voli da jede rečnu ribu i da pije crno vino.

Doktor Željko Vodopivec koji je, kako navodi, prvi put operisao ovako starog pacijenta, zadovoljan je ishodom operacije i kaže da će pacijent uskoro biti pušten kući.

Stogodišnjak Dragan Prodanović nada se dugom životu, bar zbog gena i tradicije. Njegov otac i stric su, kako kaže, doživeli 96, odnosno 112 godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: