Carinici traže veće plate

Sindikat Carinske službe Kosova zatražio je od kosovske vlade povećanje plata zaposlenima u toj službi za 100 odsto, preneli su prištinski mediji.

Izvor: B92

Četvrtak, 30.10.2008.

21:35

Default images

Vladi je dat rok od 15 dana za ispunjenje zahteva za povećanje plata, u suprotnom, carinici će preduzeti druge korake koje omogućavaju statut i zakonsko pravo zaposlenih u carini.

Potparol sindikata Carinske službe Bujar Keljmendi je rekao da su carinici nezadovoljni platama od 163 evra i stimulacijom od 107 evra. Stoga zahtevaju povećanje plata za 100 odsto, koje bi posle povećanja bile 433 evra.

Keljmendi je rekao da bi povećanje plata za 100 odsto zahtevalo izdvajanje iz budžeta Kosova 1.280.916 evra godišnje.

U Carinskoj službi trenutno je zaposleno 526 radnika.

Pre sindikata Carinske službe, povećanje plata na Kosovu zatražili su zaposleni u policiji, zdravstvenoj službi i prosveti.

Vlada je sa resornim sindikatima uspela da pronađe dogovor o povećanju zarada zaposlenih u tim službama od sledeće godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: