Predstavljena 12. knjiga Peščanika

U Beogradskom dramskom pozorištu održana je tribina povodom dvanaeste knjige "Peščanik FM" autorki Svetlane Lukić i Svetlane Vuković.

Izvor: B92

Utorak, 30.09.2008.

03:39

Default images

Knjiga sadrži transkripte emisije od marta do juna 2008. godine. Brojnoj publici prestavljene su još četiri knjige: "Vesti iz kulture" Ivana Čolovića, "Peščani sprud" Teofila Pančića, "Bog nije veliki" Kristofera Hičensa i "Putinova Rusija" ubijene ruske novinarke Ane Politkovske.

Ivan Čolović je, komentarišući knjigu Teofila Pančića, rekao je da bi ljudi morali da se probude i počnu kritički da se odnose prema lažima koje svakodnevno slušaju.

Autorka Svetlana Lukić rekla je da svakog petka emisiju sluša oko 400.000 građana. “Čekam momenat kada će prestati potreba za ’Peščanikom’. To govorim ozbiljno, jer ’Peščanik’ mrcvari ljude, umara ih, rastužuje ih svakog petka - zato što je takva zemlja u kojoj živimo", kaže ona.

"Ja se nadam da - onog momenata kada počne dramatičnije da pada slušanost emisije - da će to biti bolja zemlja“, rekla je Lukićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: