Pajtić: Oprez oko primene Sporazuma

Predsednik Izvršnog veća Vojvodine Bojan Pajtić izjavio je da država mora da bude obazriva u pogledu jednostrane primene Prelaznog trgovinskog sporazuma sa EU.

Izvor: B92

Utorak, 30.09.2008.

01:10

Default images

On je naveo da se mora voditi računa da se primenom ne nanese šteta privredi, a naročito poljoprivredi. Pajtić je, na sednici Upravnog odbora Privredne komore Vojvodine, ocenio da bi jednostrana primena tog sporazuma mogla da "upropasti naše poljoprivrednike jer oni još nisu pripremljeni za ispunjavanje standarda koji se od njih zahtevaju".

Pajtić je podržao stav ministra poljoprivrede Srbije Saše Dragina da bi, ako Srbija počne jednostrano da primenjuje Sporazum, trebalo ili izostaviti poljoprivredu ili vrlo oprezno i precizno definisati mere kako bi ona bila zaštićena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: