Napadnut funkcioner IV Vojvodine

Nepoznata osoba nanela je teške povrede Dragoslavu Petroviću, pokrajinskom sekretaru za nauku, potvrđeno je za B92 u policiji.

Izvor: B92, Beta

Nedelja, 31.08.2008.

13:29

Default images

Petrović, koji je i šef poslaničke grupe DS-a u Skupštini Vojvodine, kasno sinoć je više puta udaren metalnom šipkom nakon što je, posle večere, izašao iz jednog restorana na Ribarskom ostrvu. Izvršno veće Vojvodine najoštrije je osudilo napad na Petrovića, stoji u saopštenju koje je potpisao predsednik veća Bojan Pajtić.

Izvršno veće zahteva od nadležnih organa da što pre otkriju počinioce i motive "ovog sramnog krivičnog dela", piše u saopštenju.

Dragoslav Petrović za B92 nije želeo da govori o ovom napadu dok, kako kaže, policija ne završi istragu.

Prema nalazu lekara, Petroviću je polomljena lopatica, a nakon ukazane pomoći u Kliničkom centru Vojvodine, pušten je na kućno lečenje.

Portparol novosadskog SUP-a Stevan Krstić izjavio je da je napadač bio maskirani muškarac, koji je Petroviću naneo teške, a njegovom prijatelju koji je pokušao da mu pomogne lakše telesne povrede i potom pobegao.

Policija je izvršila uviđaj i intenzivno traga za počiniocem krivičnog dela.

Osude napada na Petrovića

Predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši najoštrije je osudio napad na Dragoslava Petrovića.

Egereši je od nadležnih organa zatražio da se hitno otkriju svi detalji napada na Petrovića i da se počinioci što pre pronađu i kazne, navodi se u saopštenju iz kabineta predsednika pokrajinskog parlamenta.

"Sramotan i kukavički napad na pokrajinskog poslanika doživljavam kao napad na pokrajinski parlament, koji je uvek demonstrirao toleranciju i dijalog umesto mržnje i nasilja", naveo je Egereši.

Napad na Petrovića osudila je i Liga socijaldemokrata Vojvodine, koja je navodi da je zaprepašćena zbog tog "stravičnog, drskog i bezobzirnog čina" i ocenila da je to još jedan ispit za policiju u Novom Sadu, od koje je zatražila da hitno pronađe napadače.

"Ako se ispostavi da je motiv napada na Petrovića političke prirode, od nadležnih pravosudnih organa očekujemo da napadači budu dodatno kažnjeni, jer se u Srbiji nasilje konačno mora proterati iz politike, kao i svih ostalih segmenata društva", kaže se u saopštenju LSV-a.

Napad je osudio i Pokrajinski odbor G17 plus koji je od nadležnih organa zatražio da pokrenu istragu i pronađu krivce i objave razlog napada na funkcionera DS-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: