Naloženo povlačenje ambasadora

Vuk Jeremić naložio hitno povlačenje ambasadora iz zemalja koje su priznale jednostrano proglašenje nezavisnosti Kosova

Izvor: Beta, Tanjug

Ponedeljak, 18.02.2008.

21:59

Default images

Kako je saopštilo večeras ministarstvo spoljnih poslova Srbije, u skladu sa Akcionim planom Ministarstva spoljnih poslova usvojenim na sednici Vlade Republike Srbije, ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić naložio je hitno povlačenje ambasadora iz zemalja koje su priznale jednostrano proglašenje nezavisnosti Kosova.

Kako je saopšteno, instrukcija o povlačenju je poslata ambasadoru u SAD Ivanu Vujačiću, ambasadoru u Francuskoj Predragu Simiću i ambasadoru u Turskoj Vladimiru Ćurguzu.

"Mere prema svakoj zemlji koja prizna nezavisnost"

Ministar za Kosovo i Metohiju Slobodan Samardžić izjavio je večeras da će Srbija prema svakoj zemlji pojedinačno, koja bude priznala nezavisnost Kosova i Metohije, primeniti konkretne mere.

Samardžić je posle sednice parlamenta, na kojoj je usvojena Odluka o poništenju akata privremenih kosovskih organa, u izjavi novinarima precizirao da će svaka mera Srbije biti proračunata.

On je rekao da će Srbija nastaviti da vodi diplomatsku politiku i ofanzivu oko protivljenja priznanju, a da će povlačiti i poteze iz vladinog Akcionog plana koje će se ticati zemalja koje budu priznavale nezavisnost Kosova.

"Glavni trend spoljne politike biće borba za održanje ove teme u okviru Ujedinjenih nacija, jer je to jedini pravni okvir koji obezbedjuje politiku u skladu sa međunarodnim pravom", rekao je minsitar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: