Završni miting Borisa Tadića

Na Trgu Republike večeras je održan završni skup predsedničkog kandidata Demokratske stranke Borisa Tadića.

Izvor: B92, FoNet

Četvrtak, 31.01.2008.

19:54

Default images

Boris Tadić je pozvao građane da izađu na izbore i glasaju za evropsku politiku i izvesniju budućnost. Tadić je ponovio svoje stavove da želi u Evropu sa identitetom, da će braniti Kosovo mirnim sredstvima i da će Srbija potpisati Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju i postati kandidat za članstvo u EU.

Pre Tadićevog govora, na binu su se popele mnogobrojne javne ličnosti iz sveta umetnosti i politike, između ostalih Mira Stupica, Milena Dravić, Dragan Nikolić, Nikita Milivojević, Vida Ognjenović, Ivan Tasovac, Savo Milošević i drugi, koji podržavaju njegovu kandidaturu za predsednika Srbije. Predsednik Sandžačke demokratske partije Rasim Ljajić kazao je da predstojeći izbori nisu obični izbori i da je Srbija od 90-ih godina napravila mnogo pogrešnih odluka, ali da sada nema pravo na grešku niti vremena za gubljenje.

Lajić je rekao da na ovim izborima ne može da bude neutralnih i neopredeljenih i da je neopredeljenost na ovim izborima "nekakva opredeljenost" i da nema srednjeg rešenja.

On je naveo da Tadić mora da pobedi zbog budućnosti Srbije i građana Srbije i da mora da pobedi staru politiku u novom pakovanju. Ljajić je kazao da je Tadić ujedinio i manjinu i većinu u Srbiji i da zato zaslužuje poverenje građana i pobedu.

Predsednik G17 plus Mlađan Dinkić rekao je da je Srbija u proteklih sedam i po godina dobila stabilan dinar, jake banke i da je krenula sa stambenim kreditima, ali da sada mnogi misle i da će tako i ostati i da je svejedno ko će pobediti.

On je podsetio da su, kada je Tomislav Nikolić izabran za predsednika Skupštine Srbije, pale akcije i "dinar počeo da klizi".

"Ove besplatne akcije koje sad delimo neće vredeti ništa ako Nikolić pobedi. Ja mu nisam kriv što se njega investitori plaše i što uliva rizik i nesigurnost", kazao je Dinkić.

On je poručio onima koji se kolebaju da ovo nisu obični izbori i da ovo nije drugi krug već poslednji i veliko finale i da zato treba da glasaju za Tadića i daju mu glas iako imaju možda neke zamrke na njegov rad. Premijer Republike Srpske Milorad Dodik kazao je da se u jedan deo Republike Srpske uvukao strah da se "snage vraga ne vrate ponovo".

"Ja tim snagama poručujem odavde nema povratka, ne mogu da se vrate, moramo napred, sa Borisom u Evropu", rekao je Dodik. On je kazao da Republika Srpska i Srbija imaju prave odnose zahvaljujući Tadiću.

Tokom skupa okupljeni su uzvikivali "Pobeda, pobeda", "Borise, bori se" i "Srbija" i nosili zastave stranačke zastave i zastave Srbije.

Šetnja i pištaljke

Pristalice predsedničkog kandidata Demokratske stranke Borisa Tadića prošetale su večaras, posle završne konvencije na Trgu republike, centralnim beogradskim ulicama.

Tadić je poveo kolonu svojih pristalica iz Kolarčeve ulice preko Terazija, a aktivisti DS-a koji su bili u prvim redovima nosili su transparente sa natpisom "Za Srbiju" i "Pobeda".

Učesnici kolone su nosili zastave Srbije i Demokratske stranke, a mnogi među njima su imali i pištaljke.

Kolona je prošla ulicama Kralja Milana i Kneza Miloša, a na Trgu Nikole Pašića izviždala je bilbord predsedničkog kandidata radikala Tomislava Nikolića.

Pristalice DS-a su se Dečanskom i Makedonskom ulicom vratile na Trg Republike, gde je počeo koncert koji treba da traje do početka izborne tišine, do ponoći.

DS: Kuto sledbenik desničara Le Pena

Izborni štab predsedničkog kandidata DS Borisa Tadića saopštio je da je potpredsednik Odbora za spoljne poslove Evropskog parlamenta Pol Mari Kuto, koji je večeras govorio na konvenciji radikala u beogradskoj "Areni", predstavnik ekstremističke desničarske stranke Žan Mari Le Pena.

Le Pen je svojevremeno ujedinio čitavu Francusku na izborima da se, glasajući protiv njega, odbrani demokratija i građansko društvo, podseća se u saopštenju Izbornog štaba Tadića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: