Ulica otvorenog srca

Beograd -- Posle dočeka Nove godine, tradicionalno, prvi dan 2008. brojni sugrađani će provesti u šetnji "Ulicom otvorenog srca".

Izvor: B92
Podeli

Pored zabavnog, ova manifestacija sve više poprima i humanitarni karakter. Društvena akcija koja će ovaj put biti promovisana je borba protiv seksualnog zlostavljanja dece, ali i akcija borbe protiv prosjačenja. Kao i predhodnih godina celu akciju možete pratiti i u direktnom prenosu na B92.

Borba protiv nasilja u porodici i borba protiv prosjačenja teme su koje će obeležiti sutrašnju akciju u "Ulici otvorenog srca".

RTV B92, Atelje 212 i Turistički savez zajedno organizuju u Svetogorskoj ulici humanitarnu akciju, kako bi se prikupio novac za prevenciju i rad sa žrtvama koje su bile izložene nasilju.

Akciju će već drugu godinu zaredom podržati i predsednik Srbije Boris Tadić.

Prikupljen novac namenjen je pomoći Incest trauma centru.

Gopstujući u našim vestima u deset Dušica Popadić, iz Incest trauma centra rekla je da ovakvi događaji pomažu da se podigne društvena svest kod građana.

Popadićeva smatra da se za vreme praznika obično ne govori o škakljivim temama, iako se nedeljno prijavi devet slučajeva seksualnog nasilja nad decom.

Cilj ove nevladine organizacije je da podigne svest ljudi.

Prošle godine „Ulica otvorenog srca“ bila je posvećena izgradnji Sigurne ženske kuće za žrtve porodičnog nasilja.

Ove godine RTV B92, uz pomoć donatora, otvorila je dve sigurne kuće za žrtve porodičnog nasilja.

Manifestacija će početi sutra u 7 časova i trajaće do 20 časova.

Društvo

strana 1 od 88 idi na stranu