Riker: Sever neodvojivi deo Kosova

Joahim Riker kaže da je severni deo Kosova neodvojivi deo teritorije, kao i da Unmik i Kfor neće dozvoliti njegovo odvajanje.

Izvor: B92

Nedelja, 30.12.2007.

13:28

Default images

U intervjuu za novogodišnji broj dnevnika Zeri, Šef Unmika je rekao da principi Kontakt grupe, koje je podržao i Savet bezbednosti UN, jasno i nedvosmisleno ističu kako nema podele Kosova.

"Unmik i Kfor, na osnovu mandata koji imaju, dužni su da ne dođe do podele", kazao je Riker i ocenio da međunarodna zajednica može imati uspeha u očuvanju integriteta Kosova ako se većinsko albansko stanovništvo i njeni lideri obavežu da pruže ruku srpskoj zajednici.

"Srbima treba pokazati da su ravnopravni deo kosovskog društva i da će njihovi interesi biti u potpunosti poštovani, kako sada, tako i u budućnosti", rekao je Riker.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: