Granica kao odbojkaška mreža

Meksički i odbojkaški timovi SAD odigrali utakmicu prebacujući loptu preko pogranične ograde između dve zemlje.

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.04.2007.

07:31

Default images

U okviru godišnje proslave koja se organizuje duž zajedničke granice, duge 3.200 kilometara, odbojkaši dve zemlje odigrali su utakmicu prebacujući loptu preko pogranične ograde, pa je svaki od njih igrao na domaćem terenu.

Žitelji dva pogranična grada, koja oba nose naziv Nako, jedan na američkoj teritoriji, u Arizoni, drugi u Meksiku, u državi Sonora, organizuju zajedničke proslave od 1979. Organizatori ističu da je pogranična utakmica u odbojci, koja se održava svake godine, jedinstvena u svetu i da doprinosi popuštanju napetosti u regiji u kojoj neprekidno patrolira policija SAD za suzbijanje ilegalnog ulaska u zemlju.

"Za nas to je kao proslavljanje jedinstva i saveza naših zemalja", izjavio je Hose Lorenso Viljegas, gradonačelnik Naka u Meksiku. "Ono što je neobično na tim mečevima je to što i Meksikanci i Amerikanci igraju kod kuće, s pograničnom ogradom kao mrežom", kaže on.

Na američko-meksičkoj granici beleži se najveća legalna i ilegalna trgovina na svetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: