Suđenje za napad na novinare

U Loznici je nastavljeno suđenje bivšem policajcu za napad na dopisnika "Večernjih novosti" iz Loznice.

Izvor: B92

Četvrtak, 29.03.2007.

18:22

Default images

Na glavnom pretresu održanom danas pred većem Opštinskog suda u Loznici okrivljeni za fizički napad i nanošenje teških telesnih povreda lozničkom dopisniku ''Večernjih novosti'' Vladimiru Mitriću bivši radnik OUP Novi Beograd Ljubinko T. negirao je krivicu.

Ljubinko T. je naveo da je na dan napada na Mitrića, u Loznici 12. septembra 2005, oko 22 sata, u ulazu zgrade u kojoj je novinar stanovao, boravio u svojoj kući u selu Bradić i da nije dolazio u grad.

On je i prilikom suočenja sa oštećenim ostao pri svojoj izjavi da nije umešan u napad, a imao je i primedbe na regularnost u postupku identifikacije, obavljene u šabačkoj policiji, kada ga je novinar ''sa sigurnošću od 99 odsto'' prepoznao kao napadača, tvrdeći da je ''unapred izabran za žrtvu''.

Mitrić je pred sudskim većem naglasio da je od napada zadobio prelom leve podlaktice i druge teške telesne povrede i da je od početka "ne samo policiji, nego i istražnim sudijama koji su postupali u tom predmetu 'ukazivao da su cilj i namera napadača bili ubilačkog karaktera", što je potkrepio i medicinskim izveštajima i mišljenjima lekara.

Udruženje novinara Srbije, osuđujući svojevremeno napad na Mitrića, ocenilo je da je reč "o pokušaju ubistva".

Javnost u Loznici takođe smatra da je reč o pokušaju ubistva jer je Mitrić pisao o nepravilnostima i kriminalu u Podrinju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: