Mobilkom od juna na 061, možda 060

Barselona -- Treći operater mobilne telefonije u Srbiji, austrijski Mobilkom, počeće da radi početkom juna.

Izvor: Beta
Podeli

Kako je u Barseloni potvrdio predsednik uprave te kompanije Boris Nemšić, do sada je zaposleno 100 od planiranih 300 radnika, a izvesno je da će Mobilkom koristiti broj 061 i da će od Agencije za telekomunikacije verovatno tražiti i pozivni broj 060.

Mobilkom Austrija dobio je 1. decembra prošle godine licencu za mobilnu telefoniju u Srbiji, za koju je platio 320 miliona i jedan evro, a čelnici kompanije najavili su ulaganje dodatnih 250 miliona evra u izgradnju mreže.

Nemšić je kazao da Molbikom u Srbiji neće pokušavati da preuzme korisnike Telekoma Srbija i Telenora jer na srpskom tržištu ima prostora za sva tri operatera mobilne telefonije.

Nemšić, koji je i član uprave GSM asocijacije, prisustvuje Svetskom kongresu 3GSM, koji se od 12. do 16. februara održava u Barseloni.

Na kongresu su predstavljena najnovija dostignuća u oblasti mobilne telefonije i mogućnosti unapređenja mobilnih komunikacija, a pažnja mobilnih operatera usmerena je na zemlje u razvoju, naročito na dva brzorastuća tržišta Kine i Indije.

Organizator skupa je GSM asocijacija, koja okuplja oko 700 mobilnih opetaratera u skoro 220 država i 180 kompanija koje pružajuju usluge mrežne infrastrukture.

Ekonomija

strana 1 od 1760 idi na stranu