Umro Benjamin Filipović

Sarajevo -- Sarajevski režiser, scenarista i profesor Akademije scenskih umetnosti u Sarajevu Benjamin Filipović preminuo sinoć.

Izvor: Beta
Podeli

Filipović je preminuo sinoć, u Sarajevu, od posledica srčanog udara, u 45. godini. Filipović je rođen u Sarajevu 1962. Diplomirao je filmsku režiju na filmskoj akademiji u Pragu u Češkoj, filmom "Minus plus jedan", koji mu je doneo i Veliku zlatnu medalju Beograda na Festivalu kratkometražnog filma i posebnu nagradu žirija na studentskom festivalu u Karlovim Varima.

Režirao je igrane filmove "Praznik u Sarajevu", "Mizaldo" i "Dobro uštimani mrtvaci" i nekoliko epizoda humorističke serije "Top lista nadrealista" za sarajevsku televiziju. Režirao je i dva kratka filma, "Čežnja za Buenos Ajresom" i "Mirna".

Jedan je od osnivača TV mreže OBN, na kojoj je radio kao glavni urednik i umetnički direktor. Bio je profesor na Akademiji dramskih umetnosti, predsednik Asocijacije filmskih radnika BiH, član Evropske filmske akademije i Društva filmskih i TV reditelja Nemačke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 426 idi na stranu