Uslovna sloboda za osumnjičene

Kosovska Mitrovica -- Uslovno su danas oslobođeni V.H. i S.G, osumnjičeni da su pre dva dana nožem povredili Milisava Ilinčića.

Izvor: Beta
Podeli

Advokat jednog od uhapšenih, Bajram Kajtazi, izjavio je elektronskim medijima da je međunarodni sudija Okružnog suda u severnom delu Kosovske Mitrovice izrekao alternativnu meru njegovom klijentu V.H. da se svakog dana javlja policijskoj stanici u Mitrovici, kako bi se, kako je rekao, omogućilo njegovo prisustvo u sudskom procesu.

Prema rečima Kajtazija, njegovog klijenta je međunarodni tužilac optužio za pokušaj ubustva, nanošenje teških telelsnih povreda i udruživanje u cilju izvršenja krivičnih dela.

"Tokom procedure u Okružnom sudu je ustanovljeno da je trojicu mladića Albanaca isprovocirao i napao Ilinčić, koji je sa još nekim osobama zlostavljao trojicu mladića, tako da je moj klijent, u pokušaju da se spasi, nožem u predelu stomaka povredio Ilinčića", rekao je Kajtazi.

Kajtazi je, takođe, kazao da osoblje bolnice u severnom delu Mitrovice nije dozvolilo istražiocima da kontaktiraju Ilinčića, koji se nalazi na lečenju u toj bolnici.

Drugi optuženi S.G. je, na osnovu informacija Okružnog suda, uslovno oslobođen, kako bi mogao da se brani sa slobode.

Politika

SCG-EU i bez Mladića

Beograd, Brisel -- Pregovori o stabilizaciji i pridruženju sa SCG biće nastavljeni 5. aprila kaže komesar EU za proširenje Oli Ren. Krajem aprila nova procena.

Politika petak 31.03. 19:45 Komentara: 58
strana 1 od 85 idi na stranu