Uhapšeni falsifikatori karata GSP

Uhapšeno je 29 pripadnika organizovane grupe koja je falsifikovala karte GSP, oštetivši tu firmu za najmanje 200 miliona dinara

Izvor: B92, FoNet

Utorak, 31.01.2006.

15:00

Default images

Policija je uhapsila 29 lica, pripadnika organizovane grupe koja je štampala i prodavala falsifikovane karte GSP Beograd i na taj način, prema prvim procenama, oštetili tu firmu za najmanje 200 miliona dinara.

Policijski pukovnik Milorad Veljović izjavio je na konferenciji za novinare da je GSP zbog tih karata nedeljno gubio 2,5 miliona dinara, da će naneta šteta biti verovatno mnogo veća, kao i da broj uhapšenih nije konačan. "Rad na slučaju se nastavlja, u rad je uključeno i specijalno tužilaštvo za borbu protiv organizovanog kriminala. Na slučaju se radilo više od pola godine - akcija traje od juna i u nju je uključeno više od 50 ljudi", saopštio je on.

Karte su falsifikovane i štampane u štampariji Kodeks print u Gornjem Milanovcu, vlasništvo Vesne Karović, koja je pojedinačne dnevne karte GSP i slala ih u Beograd, gde su prodavane kupcima. Karte su distribuirane u prodavnice čiji vlasnici su imali i ugovor sa GSP-om o prodaji karata pa su uz originalne prodavali i falsifikate, pa su uhapšeni i vlasnici tih prodavnica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: