Pretnje Maji Kovačević

Portparolki i sudiji Posebnog odeljenja Okružnog suda za ratne zločine Maja Kovačević prećeno je u ponedeljak.

Izvor: B92

Četvrtak, 24.11.2005.

13:35

Default images

Čoveku iz policijskog obezebeđenja koji brine o bezebednosti kao i svako jutro dovezao je auto ispred ulaza u zgradu u kojoj Kovačevićka živi i pozvao je da siđe. Nekoliko trenutaka pre nego što je Maja Kovačević izašla iz stana, prišao mu je crni automobil marke "kordoba" bez tablica, zaustavio se i kroz poluotvoren prozor mu je za sada nepoznati muškarac dobacio: "Majmune, ni 10 takvih kao ti neće joj pomoći".

Posle toga je dodao gas i pobegao automobilom. Policija za njim traga. Nepoznati muškarac, nije ni pokušao da sakrije lice, a sudiji je pretnje uputio u sred dana i centru Beograda. Sudija Maja Kovačević za B92 kaže da se ipak oseća bezbedno: "Ja lično se osećam bezbedno. To je moj lični osećaj, imam fizičku pratnju MUP-a, a da li sam objektivno bezbedna ja to ne mogu da vam kažem. Postoji jedna služba u MUP-u koja je zadužena za obezbeđenje sudija i koja takođe radi procenu bezbednosti sudija i to morate njih da pitate. U svakom slučaju ovo je sud za organizovani kriminal i smatra se da je povećan rizik na ovom poslu zbog toga i sudije kada dolaze u specijalni sud moraju da potpišu posebnu saglasnost da budu ovde raspoređeni upravo zato što se radi o orgnizovanom kriminalu".   

Sudija Maja Kovačević predsedavala je sudskim većem koje je na dugogodišnje zatvorske kazne osudilo pripadnike kruševačke kriminalne grupe, bila je član sudskog veća na suđenju novosadskoj grupi "Firma", kao i Mlađanu Mićiću Pacovu, a sudi i grupi Kristijana Golubovića.

U Specijalnom sudu 12 sudija sudi u procesima za organizovani kriminal. Iako donose presude najopasnijim kriminalnim grupama od njih dvenaest svega 5 ima obezbeđenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: