Slađana Kobas doputovala u Beograd

Beograd -- Trinaestogodišnja Slađana Kobas iz Prijedora, koja se leči od najtežeg oblika raka u SAD, u Srbiji na kraćem odmoru.

Izvor: B92
Podeli

Slađana je dva meseca lečena na Floridi, gde je zloćudni tumor potkolenice saniran, ali nakon toga je, zbog nedostatka novca, premeštena u Nacionalni institut zdravlja u Merilendu. Ta bolnica primenjuje eksperimentalne metode lečenja. Rak kostiju, od koga Slađana boluje, jeste zaustavljen, međutim metastaze na plućima zahtevaju dalje lečenje.

Petog septembra vraćaju se u SAD na dalje lečenje. Slađana kaže da je srećna što se vratila i da se oseća bolje nego pre puta u SAD: "Bolje se osećam nego kad sam otišla, noga mi je, hvala bogu, spašena, nisu mi je amputirali i bolje se osećam nego što sam se osećala". Za pet meseci lečenja od osteosarkoma, Slađana je operisana šest puta.

Podsećamo, Slađana je jedina od 13 beba koja je 1992. preživela u banjalučkoj bolnici u inkubatoru, bez dodatnog kiseonika, a na lečenje u Ameriku otišla je pošto su građani Srbije prikupili novac.

Inače, Slađani će u okviru bolnice biti omogućeno da pohađa školu.

Info

strana 1 od 404 idi na stranu