Počela gradnja kuća u Jaši Tomiću

U poplavljenom selu Jaša Tomić danas je počelo kopanje temelja za Novo naselje.

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.05.2005.

14:41

Default images

Ministar u republičkoj vladi i predsednik republičkog Kriznog štaba za odbranu od poplava Velimir Ilić nakon obilaska najugroženijih sela obećao da će do početka zime svi stanovnici biti zbrinuti. Trenutno porušene i oštećene kuće u selu Jaša Tomić obilazi komisija za procenu štete koja crvenim auto lakom obeležava kuće koje su za rušenje.

Petar Kostić, vlasnik porušene kuće kaže da veruje republičkoj vladi i njihovom  planu za izgradnju novih kuća: "Ostaje mi samo da im verujem. Šta drugo".

Sa druge strane predsednik republičkog kriznog štaba i ministar u republičkoj vladi Velimir Ilić kaže da su radovi na izgradnji novih kuća počeli. "Radovi u Jaši počeli su danas, u mestu Međa počinju u četvrtak. Pored novih kuća, tamo gde je to moguće, biće izgrađene i tri stambene zgrade u koje će se useliti sedamdesetoro ljudi" kaže Ilić.

Komisija za procenu štete svoj posao u selu Jađa Tomić trebalo bi da završi do kraja ove radne nedelje.  Tada bi se mogla steći i prva preciznija slika o materijalnoj šteti koja je ostala iza poslednjeg plavljenja Tamiša.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: