Pahomije u odboru za doček

Izvor: B92

Subota, 31.07.2004.

14:31

Default images

Patrijarh srpski Pavle pozvao je predsednika Makedonije Branka Crvenkovskog da 2. avgusta poseti manastir Prohor Pčinjski.

Crvenkovski je pozvan da na uobičajen način obeleži makedonski državno-nacionalni praznik Ilinden i 60. godina zasedanja ASNOM.

Patrijarh Pavle u pismu navodi da će Crvenkovskog i makedonsku delegaciju dočekati i poželeti joj dobrodošlicu episkop vranjski Pahomije i patrijarhov izaslanik, episkop bački Irinej. "Nećete biti tretirani kao stranac, nego kao sused i prijatelj. Biće, svakako, i prilike za početak dijaloga o svim temama od obostranog interesa i značaja", navodi se u pismu.

Premijer Srbije Vojislav Koštunica dočekaće u ponedeljak u manastiru Sveti Prohor Pčinjski makedonsku delegaciju, koju će predvoditi predsednik Makedonije Branko Crvenkovski, saopštila je danas Vlada Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: