U centru Beograda ubijen brat svedoka Arkanovog ubistva

Izvor: B92

Petak, 06.02.2004.

19:04

Default images

U pucnjavi na terasi kafića “Vizard”, na prvom spratu u Sremskoj ulici u najstrožem centru Beograda, oko 18.10 sati ubijen je Dalibor Mateović (29), dok je teške telesne povrede zadobio Slaviša Tomić (30), potvrdila je policija Beograda. U SUP-u Beograd nezvanično nam je potvrđeno da je ubijeni Dalibor brat Zvonka Mateovića, svedoka ubistva Željka Ražnatovića Arkana 15. januara 2000. godine u beogradskom hotelu "Interkontinental". U potrazi za izvršiocem, policija Beograda blokirala je uži centar grada. Napadač je, prilikom bekstva, u Ulici carice Milice pucao na policiju, koja je uzvratila vatrom. Tokom  blokade, koja je okončana nešto pre 19 sati, privedeno je nekoliko lica, za koja se tokom večeri vrše određene provere. Policija Beograda saopštava da intenzivno radi na ovom slučaju. Ubica je, kako nezvanično saznajemo, bio obučen u crvenu jaknu i nosio je crveni kačket, koji je nakon pucnjave pronađen u Maršala Birjuzova. Prema izjavama očevidaca, Mateović je na licu mesta usmrćen, a Tomić je ranjen. Isti izvori naveli su da je ranjeni Tomić uspeo da stigne do obližnje radnje "Sport". Tomić je operisan, ali je i dalje u teškom stanju.

Prema izjavama svedoka koje prenosi agencija Beta, grupa muškaraca sedela je za stolom u kafiću "Vizard", kada je jedan od njih ustao i pucao u dvojicu sa kojima je sedeo. “Bila je gužva, ljudi su jurili iz Sremske ulice ka ovamo", rekla je za B92 Beograđanka koja se u vreme pucnjave zatekla u Sremskoj ulici. "Mi smo pobegli u ove prodavnice, ja u poslastičarnicu. Jedan je ceo šanžer ispraznio, drugi u beloj jakni je odjurio gore – da li se on spašavao, ili je nešto uradio, ne znam. Bilo je jezivo. U ovo doba dana, u sred centra… Kao da smo na Divljem zapadu”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: