Komisija: Tekst ustava trebalo bi uraditi do 24. novembra

Izvor: B92

Petak, 31.10.2003.

23:23

Default images
Jedinstven tekst novog ustava Srbije, bez alternative, trebalo bi uraditi do 24. novembra, kada će u Beograd doći stručnjaci Venecijanske komisije da pomognu usaglašavanje predloženih rešenja sa evropskim standardima, saopšteno je u petak posle sednice Ustavne komisije u Beogradu. Predsednik Ustavne komisije Vladan Batić obavestio je ostale članove da je, posle Miloša Lukića, i Mujo Muković odlučio da više ne učestvuje u radu komisije, kao i da je Rodoljubu Šabiću prestao osnov za članstvo, nakon ostavke na mesto ministra za državnu upravu i lokalnu samoupravu. U saopštenju, prosleđenom iz Skupštine Srbije, navedeno je da su članovi Ustavne komisije "izrazili volju da to telo nastavi da radi", kao i da na nivou potkomisija bude postignut konsenzus o što većem broju pitanja. Zaključeno je i da bi potom trebalo da bude redukovan broj alternativa kako bi Ustavna komisija mogla da se izjasni o predloženim rešenjima.

Da bi jedinstveni tekst ustava bio završen do dolaska stručnjaka Venecijanske komisije, potrebno je da nastavi rad Potkomisija za osnovna pitanja i koordinaciju, a neophodno je i postizanje političkog konsenzusa i eventualno usvajanje načela teritorijalne organizacije, koja su usaglasili članovi Potkomisije za teritorijalnu organizaciju, kako bi i ta potkomisija nastavila da radi. U saopštenju je navedeno da je Potkomisija za ljudska prava svoj deo posla završila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: