Izvođenje dokaza protiv Miloševića do decembra

Izvor: B92

Četvrtak, 31.07.2003.

09:38

Default images
Od srede je u toku letnja pauza na suđenju Slobodanu Miloševiću. Suđenje se nastavlja 25. avgusta, a izvođenje dokaza Tužilaštva trajaće do decembra, najavio je tužilac Džefri Najs, javlja specijalni izveštač B92 Miodrag Vidić. Od septembra će tužioci predstaviti dokaze o Miloševićevoj umešanosti u masakr u Srebrenici i bombardovanje Sarajeva. Potom sledi drugi deo procesa, odnosno izvođenje dokaza odbrane. Milošević se već sprema za taj deo suđenja, ali njegov advokat Zdenko Tomanović ukazuje na nesaradnju s predstavnicima države. "To je velik problem. Iako smo to više puta tražili, od države, tačnije Ministarstva unutrašnjih poslova, nismo dobili nijedan papir, od Ministarstva odbrane smo dobili dozvolu da fotokopiramo nekoliko predmeta vođenih u vojnom sudu, što je nedovoljno", kaže on.

Trbunal je uvažio Miloševićev zahtev da ga istražni organi iz Srbije javno saslušaju povodom ubistva Ivana Stambolića i slučaja “Ibarska magistrala”, izjavio je Tomanović. "Tribunal je dozvolio dolazak istražnih organa, dozvolio je javnost i snimanje, ustupio je sudnicu. Tribunal je apsolutno izašao u susret zahtevima istražnog sudije, ali i zahtevima Miloševića", kaže on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: