Čović: Možemo da obezbedimo stabilno funkcionisanje

Izvor: B92, RTS

Četvrtak, 13.03.2003.

09:00

Default images
Prvi potpredsednik vlade Srbije Nebojša Čović rekao je da je atentat na premijera Đinđića ugrozio bezbednost Republike i celog regiona. Gostujući na RTS-u, Čović je rekao da je ubistvo Đinđića pokušaj rušenja države: "Radi se o organizovanom kriminalu, ali, pre svega, o terorizmu, o pokušaju da se potpuno destabilizuje zemlja, da se zaustave reforme koje su započete u zemlji i da se na taj način dovede zemlja do stepena promene vlasti u smislu dolaska nekih snaga sa kojima smo imali posla, jer organizovani kriminal i terorizam na ovim našim prostorima su potpuno pomešani i sa ratnim profiterstvom i kriminalom i svim ostalim segmentima".
Upitan kako će država funkcionisati tokom vanrednog stanja, Čović je odgovorio: "Svi resori Vlade Republike Srbije, sva ministarstva funkcionišu normalno, naravno, koliko je to moguće u ovom trenutku, a mislim da možemo da obezbedimo stabilno funkcionisanje s tim što organi bezbednosti moraju da budu vrlo, vrlo energični, da poviše sve svoje mere, a sve ostalo – obrazovanje, zdravstvo, javni sektor itd, potrudićemo se maksimalno da to radi, funkcioniše normalno. Ja poručujem građanima Srbije da ostanu pribrani, jer je to način na koji mogu da nam pomognu u ovom trenutku, i nama i celoj državi i celoj naciji".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: