Vlada podržala reorganizaciju pravosuđa

Izvor: B92

Petak, 28.02.2003.

10:25

Default images

Vlada Srbije u četvrtak je dala podršku ministru pravde Vladanu Batiću za sređivanje stanja u pravosuđu. U kratkom saopštenju sa sednice se navodi da je “Vlada jednoglasno podržala reorganizaciju pravosuđa u Srbiji i naložila Ministarstvu pravde da pripremi zakonske tekstove koji će to omogućiti”. Potpredsednik Vlade Miodrag Isakov potvrdio je u izjavi za Radio B92 da je ta odluka direktno vezana za najnovije nezadovoljstvo vlasti izazvano puštanjem iz pritvora Dragoljuba Milanovića, pa potom i Dejana Milenkovića. "Povod jesu poslednji događaji i komentari u javnosti, a pošto nekoliko važnih zakona iz oblasti pravosuđa kasni, procenili smo da Ministarstvo pravde treba da pripremi predlog za reorganizaciju i rekonstrukciju sudstva i da posle toga sednemo u Vladi i da o tome raspravljamo", kaže on.

Upitan da li, sudeći prema rasploženju u Vladi, očekuje da će zakonski tekstovi koje će pripremiti Ministarstvo pravde biti radikalni, Isakov je odgovorio: "Imajući u vidu Batićeve izjave, mislim da hoće. Mislim da predlozi treba da budu ozbiljni, o tome treba ozbiljno razgovarati, a ne paušalno, kako je poslednjih dana rađeno u javnosti. Mi želimo prave i suštinske efekte u promeni funkcionisanja tužilaštva i sudstva", rekao je Isakov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: