OLJA BECKOVIC PRVI DOBITNIK NAGRADE "OSVAJANJE SLOBODE"

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.09.2001.

22:55

Default images
Beogradski novinar Olja Beckovic prvi je dobitnik nagrade "Osvajanje slobode" koju dodeljuje Fondacija “Maja Marsicevic Tasic”. Predsednik Upravnog odbora Fondacije i savezni ministar inostranih poslova Goran Svilanovic istakao je prilikom dodele ovog priznanja, da je ideja za nagradu "Osvajanje slobode" bila da se "sacuva uspomena na Maju i da se u Srbiji siri duh slobode i slobodne zene". Nagrada "Osvajanje slobode" Fondacije “Maja Marsicevic Tasic”, koju su ustanovili Gradjanski savez Srbije i Majini prijatelji, dodeljivace se 24. septembra "zeni koja se svojim delovanjem zalaze za afirmaciju principa ljudskih prava, pravne drzave, demokratije i tolerancije u politickoj komunikaciji". Predsednik ovogodisnjeg zirija glavni i odgovorni urednik PG “Mreza” Lila Radonjic rekla je da se Olja Beckovic bez kompromisa s vladajucim strukturama izborila za sopstveni put koji vodi u slobodno drustvo. Primajuci priznanje, Beckovic je rekla da joj je to prva nagrada u zivotu, ali da joj je vazna i kao ime i kao datum.

Nagrada "Osvajanje slobode" sastoji se od umetnickog dela Mrdjana Bajica i 30.000 dinara, prenosi Fonet.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: