KFOR UPAO U PROSTORIJE SAVEZNOG KOMITETA

Podeli

Pripadnici KFOR u cetvrtak su nasilno usli u prostorije Saveznog Komiteta za Kosovo i Metohiju u centru Pristine i naredili zaposlenima da otvore ili obiju kancelarije, saopstio je ovaj Komitet. Prema recima odgovornog radnika Komiteta Milisava Vukadinovica, bez ikakvog objasnjenja, prostorije za koje postoje kljucevi su otvorene, a ostale su obijene uz prisustvo vojnika KFOR. Upad u prostorije Saveznog Komiteta, koji radi uz odobrenje UNMIK, dogodio se bez ikakvog predhodnog razgovora ili informisanja predsednika Saveznog Komiteta za Kosovo i Metohiju Momcila Trajkovica. Komitet je smesten u bivsoj zgradi Pokrajinskog Komiteta Saveza Komunista, na trecem spratu, koji je metalnom ogradom odvojen od ostalih delova zgrade, zaposleni koriste sporedan ulaz koji obezbeduju vojnici KFOR, a u jednoj od prostorija smesten je vojnik britanskog kontigenta. Sediste Saveznog, kao i bivseg Jugoslovenskog komiteta, bilo je nekoliko puta meta albanskih ekstremista, a u poslednjem bombaskom napadu ubijen je clan Komiteta Aleksandar Petrovic, prenosi Fonet.

JUGOSLAVIJA-HRVATSKA 80:66

Jugoslovenska kosarkaska reprezentacija pobedila je reprezentaciju Hrvatske na pocetku Evropskog prvenstva u Turskoj, rezultatom 80:66.

petak 31.08. 20:59 Komentara: 0

APEL TRAJKOVICA ZA REGISTRACIJU

Predsednik Saveznog komiteta za Kosovo i Metohiju Momcilo Trajkovic podrzao je predlog za produzetak roka za registraciju Srba i drugog nealbanskog stanovnistva.

petak 31.08. 19:09 Komentara: 0
strana 1 od 516 idi na stranu