SASTANAK LIDERA "ZAJEDNO ZA JUGOSLAVIJU"

Izvor: B92

Nedelja, 24.06.2001.

18:23

Default images
Zbog razlicitih stavova o saradnji s Haskim tribunalom celnici Koalicije "Zajedno za Jugoslaviju" u ponedeljak ce preispitati buducnost svog politickog saveza, javlja dopisnik Radija B92 Nebojsa Skenderi. Lideri partija Koalicije Predrag Bulatovic, Dragan Soc i Bozidar Bojovic sastace se u ponedeljak u Podgorici da bi analizirali stanje odnosa i dogovorili dalje poteze. Oni ce razgovarati o krizi savezne administracije izazvanoj odbijanjem SNP da glasa za Predlog zakona o saradnji s Haskim tribunalom, kao i o novoj platformi o preuredjenju odnosa Crne Gore i Srbije "funkcionalnoj federaciji". Predsednik Srpske narodne stranke Bozidar Bojovic u nekoliko navrata javno je izrazio nezadovoljstvo odnosom koalicionih partnera prema toj partiji, sto je razlog da Bojovic insistira da, nakon zakazanog sastanka, odmah bude sazvana sednica saveta vladajuce koalicije DOS-SNP-SNS, koji, prema koalicionom ugovoru, resava sva sporna pitanja izmedju clanica koalicije. Lider SNP Predrag Bulatovic, kako prenose mediji, potvrdio je da ce sednica GO partije, na kojoj bi se razgovaralo o mandatima clanova Savezne Vlade iz redova SNP, biti odrzana tokom naredne nedelje, najdalje do petka. Izvrsni odbor SNP u subotu je jednoglasno odlucio da potvrdi raniji stav te partije o neprihvatanju izrucivanja jugoslovenskih drzavljana Haskom tribunalu, kao i odbijanje ucesca premijera i ministara iz te stranke da ucestvuju u odlucivanju Savezne vlade o uredbi koja zamenjuje zakon o saradnji s Tribunalom. Svih sedam clanova Vlade iz SNP stavilo je partiji na raspolaganje svoje mandate, pa Glavni odbor treba da odluci da li ce oni i dalje ostati u Vladi, ili ce federalna kriza biti produbljena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: