VOJISLAV MIHAJLOVIC KANDIDAT SPO-A ZA PREDSEDNIKA SRJ

Izvor: B92

Nedelja, 06.08.2000.

17:42

Default images
Gradonacelnik Beograda Vojislav Mihajlovic kandidat je Srpskog pokreta obnove na predstojecim saveznim predsednickim izborima, odlucio je u nedelju Glavni odbor te stranke. U obrazlozenju ove odluke kaze se da je "Mihajlovic covek tolerancije i poverenja, koji je nenametljivo, smireno i hrabro brinuo o Beogradu za vreme NATO bombardovanja i da bi bio predsednik koji bi doneo sigurnost, mir i osmeh ovoj zemlji", javlja Beta.

Mihajlovic je novinarima rekao da se nada da nece biti kandidat samo najvece opozicione stranke, vec cele opozicije, jer to daje realne sanse da se ravnopravno suprotstavimo Slobodanu Milosevicu.

Upitan sta ukoliko ostale opozicione stranke ne podrze njegovu kandidaturu vec predloze svog kandidata, Mihajlovic je odgovorio da ce u tom slucaju SPO na izbore 24. septembra izaci samostalno. On je naglasio da po nekim istrazivanjima, vise kandidata ima vise sansi da pobedi Milosevica, i to vec u prvom krugu.

Kako javlja Radio B2-92 Vojislav Mihajlovic je na pitanje da li ce mu na ovim izborima cinjenica da mu je Draza Mihajlovic deda biti od pomoci ili ne, rekao:

"Potomci ravnogoraca i partizana nemaju nikakvih razloga da se sukobljavaju ako zelimo da idemo u jednu naprednu, demokratsku drzavu. Cesto sam razocaran sto mnogi, potencirajuci te razlike danas, upravo zive na sukobu dve Srbije. Upravo ono sto je moj deda cinio, ipak je to jedna svetlija, postenija strana, koja je izgubila, ali ciji duh i danas vlada a to je duh postenja, nacionalne izrazenosti, necega sto je trebalo da bude dobro. Ja zelim zaista da pokusam da zaustavim sunovrat nase drzave i naroda, a i da otvorim neke nade i mogucnosti ako bude moguce".

Prema Mihajlovicevim recima, ucesce SPO-a na saveznim parlamentarnim izborima zavisi pre svega od vladajucih srnogorskih partija. On je, medjutim, naglasio da SPO u svakom slucaju nece pozivati na bojkot tih izbora.

Mihajlovic je jos rekao da ce SPO predloziti ostatku opozicije da jedinstveno izadju na lokalne izbore, ali je dodao da ce SPO traziti odredjeni broj mesta na listi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: