KORAC: JEDINA SANSA DA SE MILOSEVIC PORAZI U DRUGOM KRUGU

Izvor: B92

Nedelja, 06.08.2000.

16:05

Default images
"Odluka Srpskog pokreta obnove da na izbore izadje sa svojim kandidatom, znaci da jedina sansa da se Slobodan Milosevic porazi na izborima preostaje u drugom krugu predsednickih izbora", ocenio je u izjavi za B2-92 predsednik Socijaldemokratske unije Zarko Korac i objasnio:

"SPO je potpuno svestan politicke vrednosti te odluke, to znaci da se on sad nama svima suprotstavi i da ide na cepanje birackog tela opozicije. Da ne bude zabune, kao sto znate, Kostunica nije u mojoj stranci. Mi smo podrzali kandidata za koga nam se ucinilo da ima najvise sansi da pobedi Milosevica na izborima. Istrazivanja javnog mnjenja su to potvrdila - ostaje da se nadamo da ce u drugom krugu proci nas kandidat, dakle da ce biti drugog kruga predsednickih izbora i da ce u drugom krugu se pojaviti ona situacija koju smo mi zeleli za ove izbore, a to je referendumska sitaucija u kojoj ce biti Slobodan Milosevic i protivkandidat opozicije. Mi sada nemamo referendumsku situaciju, biraci ce biti veoma konfuzni i zbunjeni, i u tome je najveca tezina ove odluke. To je vrlo rdjava odluka, lici na politicki kapric".

Upitan kako ce se odluka SPO-a odraziti na eventualnu saradnju na lokalnim izborima, Korac kaze: "Mislim da je jako tesko ici na dogovor na lokalu, - a istovremeno imate stranku koja ide direktno protiv vas na izborima za predsednika Jugoslavije. Videcemo sta ce biti stav vecine opozicionih lidera - mislim da postoji velika nesklonost da se izadje do kraja u susret zahtevima SPO-a i da se naprave zajednicke liste za lokalne izbore. Ima nekih kompromisnih predloga, a to je da se na mestima gde se ide na lokalni dogovor, pusti SPO da ucestvuje u tim dogovorima - i da se napravi lista kandidata - kako se ljudi dogovore. Podsecam da je to najveci broj opstina u Srbiji , medjutim mislim da ne postoji raspolozenje da se ide na dogovor u onim gradovima koji su iznad 80.000 biraca gde se to centrano odredjuje, pa prema tome takvog dogovora ne bi bilo, primera radi u Beogradu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: