BRANKOVIC: NAJVECU KORIST OD ODLUKE SPO-A IMACE MILOSEVIC

Izvor: B92

Nedelja, 06.08.2000.

16:40

Default images
Najvecu korist od danasnje odluke Glavnog odbora SPO-a imace Slobodan Milosevic – izjavio je za nas radio direktor agencije za ispitivanje javnog mnjenja “Medium”, Srba Brankovic. Ne ulazim u motive odluke SPO-a da samostalno izadje na predsednicke izbore, jer mi nisu poznati, ali objektivne posledice su sasvim ocigledne – rekao je Brankovic i objasnio: "Objektivni ucinak ovog potesza je da ssperci da u prvom krugu dodje do referenduma za ili protiv Milosevica, i drugo da se obeshrabre opozicioni biraci i da se izazove njihova povecana apstinencija , tj. da im se ucini nemogucim pobeda ako se opozicioni glasovi rasipaju na cetiri kandidata, jer deo opozicionih glasova ce svakako pokriti i kandidat Srpske radikalne stranke, buduci da oko 40 posto njenih pristalica konstantno tvrdi da bi glasalo za Milosevicevu ostavku. Problem je koliko ce opoziciono opredeljeni biraci razumeti tehnologiju izbora. Ako bismo na strani opozicije imali birace koji bi prozreli ovaj blef i disciplinovane birace, onda mislim da bi stvar mogla da ide prilicno glatko, znaci da u drugi krug udju Milosevic i Kostunica, kao dva objektivno najjaca kandidata a da onda Kostunici u drugom krugu pripadnu glasovi SPO-a i deo glasova radikala, i da on tako obezbedi pobedu. Jer opozicioni bi morali da shvate da ono sto zele mora da se ostvari u dva koraka, a ne u jednom".

Ocenjujuci da li vece sanse za drugi krug predsednickih izbora ima kandidat SPO-a Vojislav Mihailovic ili Demokratske opozicije Srbije, Vojislav Kostunica, Brankovic je rekao da ce Kostunica dobiti bar dva puta vise glasova od Mihailovica. On to obrazlaze tezom da je vec duze vreme najznacajniji faktor koji opredeljuje birace, njihova procena ko ima najvise sanse za pobedu. "A to je po svim istrazivanjima javnog mnjenja – kandidat Demokratske opozicije", rekao je Srba Brankovic, direktor agencije za ispitivanje javnog mnjenja “Medium”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: