AKCIJA OTPORA U KRUSEVCU

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.07.2000.

14:56

Default images
Aktivisti narodnog pokreta Otpor u Krusevcu u ponedeljak su izveli akciju »Kraj jula je 24. septembra«. U okviru ovog performansa, aktivisti Otpora su bacili u Zapadnu Moravu petokraku od leda koja simbolizuje komunizam. Pojasnjavajuci ciljeve i svrhu ove akcije Srdja Milivojevic je za B2-92 izjavio: "Promasena komunisticka ideologija istopila se svuda u svetu. Smatramo da otpadna voda od ove ledene petokrake pripada slivu Crnog mora odakle je ovaj simbol i stigao. Mozda se ova petokraka i spase ako njene ostatke neko odnese do Sibira koji je dugo godina bio njeno omiljeno staniste. Ali, za petokraku je svuda u svetu sudbina podjednako losa. ON je gotov, a 'jul' prolazi, posle jula dolazi 'glupi avgust', ali zato pametno glasajte 24. septembra".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: