SPO POZVAO OPOZICIJU NA BOJKOT SAVEZNIH IZBORA

Izvor: B92

Nedelja, 30.07.2000.

19:56

Default images
Srpski pokret obnove pozvao je udruzenu opoziciju da ne izadje na raspisane savezne izbore, "jer je – kako je saopstila stranka - jasno da ce biti neregularni", i porucila joj da podrzi stav crnogorskih vlasti o bojkotu. "Politicki razlozi, ali i istorijska odgovornost za sudbinu Srbije i Crne Gore, nalazu opoziciji da podrzi stavove vlasti u Podgorici", ocenjuje za B2-92 savetnik Vuka Draskovica, Predrag Simic i objasnjava: "Ukoliko izbori zavrse onako kako su arhitekte promena Ustava zamislile, to bi znacilo da bi se izbori odrzali, bila proglasena njihova pobeda, a jedna od dve federalne jedinice ne bi priznala te rezultate i tada bi nastala situacija ne dvovlasca nego situacija koja bi vodila verovatno raspadu federacije". Na pitanje da li SPO izdvaja opstinske izbore od predsednickih i saveznih parlamentarnih, s obzirom da ova stranka u saopstenju nije pozvala i na bojkot lokalnih izbora, Predrag Simic kaze da ne moze da prejudicira odluku stranke i dodaje: "Za sada nas stav je da promene koje su izvrsene mimo ustavne procedure i bez ucesca demokratski izabranih predstavnika iz Crne Gore, ne daju osnova za fer i slobodne izbore. Medjutim, ne mogu da prejudiciram konacni stav stranke pre nego sto se o ovom pitanju raspravi i pre nego sto se o tome izjasni predsednistvo stranke. Sastanak jos nije zakazan ali to ce biti u najskorije vreme", rekao je Simic.

Visoki funkcioner Srpskog pokreta obnove Milan Mikovic izjavio je da "ne bi trebalo zuriti sa izvodjenjem zakljucaka" o izlasku te stranke na predstojece izbore i naglasio da SPO, u svakom slucaju, nece pozivati gradjane da na izbore ne izadju, javlja Beta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: