BURZAN: VJ VISE NIJE LEGITIMNI ORGAN U CRNOJ GORI

Izvor: B92

Utorak, 25.07.2000.

14:46

Default images
Zatvaranjem granicnog prelaza Bozaj prema Albaniji Vojska Jugoslavije je duboko zasla u politiku i vise se ne moze smatrati legitimnim organom u Crnoj Gori, ocenio je potpredsednik crnogorske vlade Dragisa Burzan u izjavi podgorickom dnevniku Vijesti, prenosi Beta. "VJ vrsi presiju na sopstvene gradjane i ocigledno je da njena intervencija moze voditi samo haosu" rekao je Burzan. On je dodao da, prema vazecim zakonima, nikakve vojne kontrole ne moze biti na granicnim prelazima. "Apelujem na sve oficire da ne rade ono sto je suprotno zakonu. Oni su duzni da odbiju da izvrsavaju takve naloge", rekao je on. "VJ pune dvije godine radi na puzajucem pucu u Crnoj Gori. Plan im je da malim koracima, od kojih ni jedan pojedinacno ne zasluzuje 'adekvatnu reakciju' dodju do tacke obaranja vlasti u Crnoj Gori", ocenio je Burzan i dodao da u skladu sa tim planom tumaci i izjave generala i stavljanje armije u pripravnost tokom poslednjeg zasedanja crnogorskog parlamenta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: